Faceți căutări pe acest blog

13 martie 2011

Viva la MUSICA!

( Inainte de a citi,sa stiti ca ce urmeaza face apel generatiei noastre,nu celor peste 30-40 de ani! )

Ce ti-e si cu muzica asta ! Pot sa spun ca sunt norocoasa ca am talentul acesta. Nu toti il au, si dintre aceia care il au nu stiu sa-l exploateze. Cant "de cand ma stiu" ,si zic asta aducandu-mi aminte de mici povesti pe care mi le zicea mama de cand aveam un an si ce faceam cand auzeam o anumita melodie! :)) (foarte amuzant,nu ma pot abtine sa nu pun emoticoane:)) ). Studiez muzica mai "profesional" din toamna anului 2004,si de atunci m-am indragostit. Am crescut cu muzica,nu m-as putea desparti de ea. Momentan,am intrat si in alte ... relatii (ca sa zic asa) si sunt nevoita sa cant zilnic. Chiar nu stiu ce m-as face fara MUZICA. Dar lasandu-ma pe mine la o parte,cred ca nu sunt singura care crede asta. Intr-un fel sau altul, toti avem nevoie de ea ... unii ca meserie,altii pentru hranirea sufletului,altii pentru a-si ocupa timpul.
Totusi ... in aceasta industrie e foarte greu (ca in orice alta industrie din tara noastra!). Si nu  merg mai departe de modelul meu in domeniu,Andra. Ea fiind ardeleanca,a fost nevoita sa renunte la viata si o parte din familia din Campia Turzii si sa se mute la Bucuresti,la varsta de 14 ani, dar totusi a reusit! Ideea e ca in ziua de azi,daca vrei sa te afirmi nu prea ai loc de "muncitoare" precum Inna si alte specimene aparute peste noapte.

In orice caz,lasand la o parte aceste nimicuri (nu le mai fac si eu reclama) ,ganditi-va un pic cum ar fi o zi a voastra fara muzica (si ma refer la cei care nu imi sunt colegi la liceu sau la Palatul Copiilor) si cam cata nevoie aveti de ea intr-o zi. Dar cati dintre voi ati invatat sa ascultati muzica dincolo de versuri si basi? Cati dintre voi stiti sa simtiti armoniile dintr-o piesa, sa o apreciati prin simplitatea sau complexitatea ei,si cati dintre voi ati invatat sa gasiti muzica adevarata,care exprima si sensibilieaza. Si pentru ironici,nu ma refer neaparat la Beethoven sau Bach sau alti compozitori de muzica clasica,ci la piesele romanesti (si nu numai) dinante de anul 2000(maxim 2005).

Se zice ca un artist sau un geniu nu este apreciat decat dupa moartea sa. Dar la fel si in muzica,sunt foarte multi artisti decedati care nici dupa moarte nu sunt apreciati (cel putin nu ca Eminescu,Eliade si altii...). Nu merg mai departe de Laura Stoica, Madalina Manole, Dan Spataru s.a. Vad tot timpul la televizor pipite cu un singur hit,despre care sunt convinsa ca peste 2 ani nu o sa aud nimic. Aud tot timpul in jurule meu critici severe,dar nu vad niciodata pe nimeni facand nimic. Cu totii va complaceti in situatia asta, le ascultati muzica, o download-ati,o cumparati. Daca nu ar fi oameni ca voi,nu ar exista oameni ca ei!

Pot sa afirm ca muzica este indispensabila vietii, pentru ca fara ea nu s-ar putea realiza multe. Incercati pe viitor (daca doriti sa schimbati ceva) sa apreciati muzica si sa o cautati pe cea care merita. Mai este loc sub Soare,fiecare isi are rolul pe Pamant,dar pentru oameni ca ei,sub Soarele muzicii nu mai este loc de foarte multa vreme!

4 comentarii:

  1. Bravo, foarte bine spus :) Tind să cred că sunt unul din cei care SIMTE muzica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mare dreptate la ce ai scris mai sus. Stiu cum e, te inteleg. Adevarul e ca tu, ca un artist in devenire vrei sa ajungi sus! dar nu poti, pt ca sunt niste porti. Iar portile sunt pazite de niste oameni si nu poti trece de ele cu talentul tau ci cu "BANI". Asta e ROMANIA!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Subcultura ca sa nu zic incultura muzicala romaneasca face pe majoritatea sa asculte tot felul de genuri de muzica , tot felul de pipite si ale cele care iti arata una alta in videoclip si vocea probabil e facuta pe calculator (traiasca tehnologia) si toti sunt fani! Si cu adevarat e greu sa ajungi sus ... da uite si la Paula Seling, naturala, simpla, de talent si studiu muzical n-are rost sa vb si a ajuns sus.
    Oricum numai noi putem schimba ceva!

    RăspundețiȘtergere