Faceți căutări pe acest blog

22 ianuarie 2011

Un spatiu oarecare.

   O lume simpla. Aparent roz,dar foarte cruda. La fiecare pas facut simti teama, groaza, inselatorie, prefacatorie. O lume care se zbate intre rau si bine, intre lumina si intuneric, intre adevar si minciuna. Si de unde a pornit totul? Se presupune ca de la Adam si Eva … dar hai sa nu punem pe umerii lor o asemenea povara. Totusi, ori de cate ori aprofundez pe aceasta tema,nu pot sa nu ma intreb: cum ar fi fost lumea aceasta fara rau pe pamant? Probabil ca fiecare dintre noi isi pune intrebarea asta cel putin o data in viata. Intrebari fundamentale precum “Cine suntem? “ sau “Ce rol avem pe pamant” sunt la ordinea zilei, cel putin in randul adolescentilor care treptat descopera si invata cum sa faca fata realitatii.
   O piesa,zicea ca adevarul doare. Dar in comparative cu o minciuna, care este mai dureroasa? Cand lupti pentru ceva, peste ce prefer sa dai? Peste multe minciuni, care pot sa tea jute chiar daca afli ulterior adevarul si te doare, sau numai peste adevarul care poate fi greu de suportat?  Oare nu-I mai bine sa ramana cateodata si un vis neimplinit?
    Adevarul in toata chestia asta e ca, oricat ne-a dori, raul va exista mereu. Daca nu ar fi existat raul pe pamant, ce rost ar mai avea atunci Raiul si Iadul? Eva nu ar fi gresit, se presupune ca am avea viata vesnica. Dar Raiul si Iadul existau de la bun inceput. Sunt anumite intrebari la care nu putem raspunde, si nu ne ramane decat sa ne conformam. Dar cat mai putem rezista la toate dezamagirile, toate minciunile si suferintele prin care trecem? Ei bine, asta depinde de la caz la caz, in functie de experientele “victimei”. Daca ai parte de ele in fiecare zi, inveti sa traiesti cu ele, daca nu… totul se termina tragic. Si nu-I mai bine sa fim sincere si sa ne asumam repercursiunile decat sa facem rau? Dupa parerea mea, totul tine de bunul simt si de buna crestere !!

PS: Pentru pareri, lasati comentarii J. Mi-am refacut setarile si poate comenta oricine :)). Spor!

3 comentarii:

  1. Aviz amatorilor: aveti grija ce commenturi imi lasati! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. O lume simpla. Aparent roz,dar foarte cruda.Ca o pasarica uda. La fiecare pas facut simti teama, groaza, techergheisme, tălhării, durere...etc. O sa vezi tu :> . Numa' bine >:D<

    RăspundețiȘtergere